Over ons

Onze missie

Bij Rotterdam Koeriers geloven we in verantwoord ondernemen. Dit streven we na door middel van onze drie pijlers:

  1. Respectvol omgaan met de klant
    Dit uit zich in een eerlijk tarief, een prettige behandeling en een uitstekende bereikbaarheid.
  2. Milieuvriendelijke dienstverlening
    We proberen zo milieubewust mogelijk te zijn door gebruik te maken van zuinige dieselmotoren en het hanteren van een verantwoorde rijstijl.
  3. Collegialiteit
    Rotterdam Koeriers werkt regelmatig samen met andere koeriersdiensten, voor een nog betere dienstverlening.

 

 

Martijn Reppel (oprichter) over het ontstaan van Reppel Koeriers

“Reppel Koeriers B.V. is in 2002 ontstaan, na het afronden van mijn Marketing Management en Makelaardij opleidingen heb ik besloten om mijn passie te gaan volgen: het opzetten van een koeriersbedrijf.” 

“Ik begon in april 2002 met een Golf II Turbo Diesel uit 1984, die ik samen met een vriend voor 500 euro op de kop tikte, daar heb ik in 1,5 jaar tijd bijna 200.000 kilometer mee gereden. Binnen een week nadat ik was begonnen kreeg ik voor Geveke Motoren te Papendrecht op zaterdag een opdracht om te laden bij Caterpillar Europe in Grimbergen vlakbij Brussel en te lossen in Esbjerg Denemarken. Daar heb ik uiteindelijk zondagochtend gelost en na een nacht en een dag rijden kwam ik zondagavond moe maar voldaan thuis. Ik had mijn passie gevonden! 

Die tijd was een enorm avontuur want navigatiesystemen had je alleen in de duurste auto’s en TomTom bestond toen nog niet. We deden in die tijd alles met Valk en Michelin kaarten en in Nederlandse steden werkten we met een Shell stratenboek. ”

"Het was een enorm avontuur, want we deden alles [vanaf 2002] met Valk- en Michelin-kaarten. In Nederlandse steden werkten we met een Shell-stratenboek. "

“Ik ben in die jaren in zo ongeveer alle Nederlandse steden geweest maar vooral de buitenlandse ritten vond ik geweldig, denk aan vrijwel alle Europese landen maar vooral de ritten naar Ierland, Polen, Zuid-Spanje, Griekenland, Schotland, Zweden en Letland staan mij nog goed bij.

Nu 18 jaar later rij ik inmiddels een stuk minder, tot geluk van mijn vrouw en drie jonge dochters.  Ik blijf koerieren geweldig vinden, dus de kans dat u mij persoonlijk ontmoet bij een koeriersrit is best groot.

Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid, we hebben een jong gevarieerd wagenpark met inmiddels al zo’n 50 wagens. Maar ook op kantoor hebben we de laatste tijd een flinke groei doorgemaakt, we hebben intussen drie vaste planners, drie dames op de administratie, een marketingmedewerkster en een accountmanager.”

"In een Golf II uit ’84, ter waarde van 500 euro, nam ik mijn eerste opdracht aan. Na 24 uur door te rijden van Brussel naar Denemarken wist ik zeker dat ik mijn passie had gevonden."

“Inmiddels hebben we al honderden tevreden klanten waarvan sommige al meer als 10 jaar klant zijn. Het leveren van kwaliteit is voor mij het allerbelangrijkste van het bedrijf. Wij zien onszelf per slot van rekening als verlengstuk van uw bedrijf.

Onze chauffeurs zijn professionals die betrokken, vriendelijk en servicegericht met uw zending op pad gaan, want zij beseffen als geen ander dat ze het visitekaartje zijn van uw bedrijf.

We zijn altijd binnen een half uur bij u voor een spoedrit, mocht dit om de een of andere reden niet lukken dan bellen wij u uiteraard op om dit te melden. Ook kunt u bij ons uw zending live volgen via Track & Trace.
We rekenen met nette prijzen, die verklaarbaar zijn. Ook rekenen we nooit toeslagen. 

Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn, dan lossen we dit altijd tot volle tevredenheid op. Die garantie geef ik u persoonlijk!”

 

Erwin Schippers (hoofd planning)

“In 2012 ben ik als chauffeur begonnen bij Reppel Koeriers B.V. De eerste jaren heb ik veel mooie plekken en alle havens in Europa gezien. Na een aantal jaar werd het drukker en drukker en heb ik de volledige planning op me genomen. Na enkele jaren de planning en administratie grotendeels alleen gerund te hebben, werd het uiteindelijk te druk voor één persoon en is er een tweede planner bijgekomen. Niet veel later kwam er ook medewerker op de administratie bij.”

“Na jarenlang 70 á 80 uur per week gewerkt te hebben, was het voor mij tijd geworden om meer te gaan genieten van het gezinsleven. Ik steek als groot liefhebber het liefst elke avond de barbecue aan. Het is dan ook erg fijn dat ik daar nu steeds meer de tijd voor heb.”

"Ik werkte 70 á 80 uur per week en bezocht alle havens van Europa."

“Met de groei van het bedrijf en het aannemen van meerdere medewerkers kan ik me dus helemaal focussen op de planning. We zorgen er namelijk altijd voor dat we bereikbaar en beschikbaar zijn om onze klanten te helpen. Of het nu midden in de nacht, in het weekend of op eerste kerstdag is: wij zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar!”

 

 

Rimke Posthumus (accountmanager)

“In 2018 ben ik begonnen op de planning bij Reppel Koeriers B.V., wat een inspannende maar ontzettend leuke baan is! Na een tijd als planner te hebben gewerkt, heb ik samen met Martijn gesproken over een volgende stap. Hieruit bleek dat er altijd leuk contact is tussen ons en de opdrachtgevers, maar dat ze ons veel te weinig zagen. Zo ben ik in de functie Accountmanager gegroeid.”

“Omdat ik veel van onze opdrachtgevers al meermaals aan de telefoon heb gehad, is het extra leuk om hier een gezicht bij te krijgen! Persoonlijk contact is erg belangrijk, voor ons maar ook voor de opdrachtgevers. Zo willen we de lijnen kort houden en daarnaast bereikbaar en een bekend gezicht zijn voor onze opdrachtgevers.”

"Ik ben bij Reppel Koeriers B.V. begonnen als planner en doorgegroeid naar accountmanager."

“We staan voor snel, betrouwbaar en voordelig, maar we willen ook zeker bekend staan als kwalitatief en toegankelijk! In dit deel ligt een belangrijke taak voor mij, om ook op persoonlijk level een band op te bouwen met onze trouwe opdrachtgevers.”

Meer info over Rotterdam Koeriers

Rotterdam Koeriers beschikt over een NIWO-vergunning. Op al onze werkzaamheden zijn de Algemene Vervoercondities (AVC) 2002, laatste versie, van toepassing. Voor grensoverschrijdend vervoer geldt tevens het CMR-Verdrag. Rotterdam Koeriers is onderdeel van Reppel Koeriers B.V.

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 876 88 33.